Peter Širka
Peter Širka

Osobný blog programátora a IT nadšenca.

Nová verzia SuperAdmin v4.0.0

Nová verzia SuperAdmin v4.0.0

Do novej verzie Total.js SuperAdmin som dorobil niekoľko zaujímavých noviniek (renew SSL + zvuky + notifikácie, šablóny) a vylepšil som UI. Pre viac informácií navštívte stránku aplikácie: www.totaljs.com/superadmin.

Renew SSL certifikátov

Renew SSL certifikátov (Let's encrypt) patrí medzi kľúčovú funkcionalitu tejto verzie a odteraz je veľmi jednoduché obnoviť SSL certifikát na ďalších 90 dní. Stačí editovať aplikáciu:

Renew SSL

Pridaná možnosť rozšírenie pamäte

V základe má Node.js aplikácia vyhradenú maximálnu veľkosť pamäte:

  • pre 64-bitový systém je to 1 GB
  • pre 32-bitový systém je to 512 MB

Aplikácia pri presiahnutí maximálneho limitu pamäte vyhlási podobnú chybovú hlášku:

Preto som do SuperAdmin pridal možnosť rozšíriť túto hodnotu:

Increase memory

Notifikácie o vypršaní platnosti SSL

Pred a po expirovaní SSL certifikátu Vás SuperAdmin notifikuje o tom, že SSL certifikát expiruje (alebo už je expirovaný). V prehľade aplikácií sa SSL označenie zmení zo zelenej farby na oranžovú (certifikát expiruje) alebo na červenú (certifikát už expiroval).

Notification

Informácia o expirácii certifikátu v prehľade:

Listing

Notifikácie o chybách

V prípade, že aplikácia používa Total.js Monitor modul, tak v SuperAdminovi je možné sledovať chyby z aplikácie. O novej chybe Vás SuperAdmin upozorní cez notifikáciu a s jemným zvukovým beep. Po kliknutí na notifikáciu sa automaticky zobrazia logy z aplikácie.

Bug

Nové informácie v sumarizácii

V sumarizácii pribudli informácie o expirovaní platnosti SSL certifikátu, takže od teraz tam nájdete posledných 5 webových aplikácií, ktorým expiruje SSL certifikát najskôr.

Summary

Šablóny aplikácií

Toto bola veľká missing feature a vlastne jedná sa o to, že pri registrovaní aplikácie môžete aplikáciu nahrať z predpripravených balíčkov (rozumejte images). Takže po vybraní aplikácie si SuperAdmin stiahne balíček s aplikáciou, rozbalí a spustí - čo znamená, že do 10 sekúnd si viete spustiť vlastný Blog, Eshop alebo CMS. V predvolenom režime (default) odkazuje SuperAdmin na URL adresu modules.totaljs.com a toto správanie si môžete ľahko vypnúť v config súbore alebo jednoducho prepísať URL na vlastný repozitár.

Templates


Na záver:

Zaujímavou novinkou je aj automatické vytvorenie SSL certifikátu pre hlavnú doménu, takže ak registrujete aplikáciu napr. https://www.totaljs.com tak SuperAdmin sa pokúša vytvoriť SSL certifikát aj pre doménu https://totaljs.com a naopak.