Peter Širka
Peter Širka

Osobný blog programátora a IT nadšenca.

Node.js frameworky v testoch

Node.js frameworky v testoch

Keď som sa rozhodol napísať Total.js framework nikto mi neveril. Veľa ľudí mi písalo/vravelo, že existuje kopec frameworkov a toto bude ďalší zbytočný. Vtedy som si vravel, že buď sa všetci mýlia alebo sa mýlim ja. Som veľmi rád, že som to nebol ja, kto sa mýlil.

Teraz sa mi overilo aj to, že veľa programátorov sa mýlilo v mojom štýle programovania v technológii ASP.NET WebForms. Vedel som, že ViewState je zlo, vedel som, že vstavaný Session provider nie je ideálny a vedel som aj to, že jedine ako dosiahnúť friendly url v starších IIS bolo možné cez 404 chybovú stránku. Mnou napísané weby a webové aplikácie patrili k najrýchlejším na Slovensku. Vždy som chcel vedieť do detailu ako veci fungujú. Mal som vlastné ORM, vlastný JSON serializer/deserializer (rýchlejší ako JSON.NET). A prečo to píšem? Pretože vedomosti, ktoré som nadobudol za tie roky som použil aj v Total.js frameworku.

However it turned out that total.js was actually the fastest of the frameworks tested, being only 15% slower than using the raw node.js http library. The other frameworks, koa, restify and express all performed similarly and hapi performed the worst.

https://raygun.com/blog/2016/12/node-js-performance-comparison/

Performance chart

Ako by povedali chlapci z firmy Nazaret: ďakuj pánu bohu.