Peter Širka
Peter Širka

Osobný blog programátora a IT nadšenca.

CodeCon 2017 z pohľadu organizátora

CodeCon 2017 z pohľadu organizátora

5.4.2017 sa uskutočnil v pokojnej a priateľskej atmosfére 3. ročník vývojárskej konferencie CodeCon - od vývojárov pre vývojárov. Na konferencii sa predstavilo 15 prednášajúcich vrátane mňa a vyše 300 vývojárov z celého Slovenska.

CodeCon 2017

Moje osobné hodnotenie

Vždy sa dajú veci urobiť lepšie, no snažil som sa urobiť maximum s možnosťami, ktoré som mal k dispozícii. Konferenciu hodnotím veľmi dobre a čo je podstatné, tak reakcie ľudí boli veľmi pozitívne.

Nedostatky

  • obed určite mohol byť aj lepší
  • krátke prestávky aj napriek tomu, že som ich predĺžil z minulých ročníkov o 5 minút
  • malé plátno v B miestnosti (zistili sme to deň pred konferenciou)
  • ráno bolo málo chlebíčkov + bodlo by viac minerálok

Osobne sa chcem ospravedliť za moje osobné zlyhanie firme GoodRequest a ďalším ľuďom, ktorých poznám a možno som sa im ani nepozdravil. Takže prepáčte mi, mám doteraz z toho výčitky svedomia.

Partneri

Nebyť partnerov, tak žiadna konferencia CodeCon by neexistovala. Nižšie spomínam partnerov, ktorí finačne podporili túto skvelú akciu a ďakujem im v mene všetkých vývojárov.

DATALAN a.s.

Ďakujem môjmu zamestnávateľovi a to firme Datalan, že podporili finačne túto skvelú akciu už 3x. Mimochodom, do firmy Datalan - hľadáme nové posily, takže ak chceš byť môj kolega, tak navštív stránku.

Microsoft Azure

Cloudové služby Microsoft Azure sú parternom už 3x a nesmierne im za to ďakujem. Ak hľadáte kvalitné cloudové riešenia, tak Microsoft Azure je miesto, kde by ste mali začať. Rovnako ďakujem spíkrom z Microsoftu, za výborné prednášky.

Factcool

Ďakujem internetovému obchodu Factcool, že rovnako finačne podporil CodeCon 2017. Ak potrebujete oblečenie, obuv alebo všetko s tým spojené, tak začnite na stránke factcool.sk. Mimochodom hľadajú PHP vývojárov do svojho uleteného kolektívu. Pozdravujem Ľuboša Berana.

Casperise

Ďalším parternom, ktorí finančne podporili konferenciu, je firma Casperise. Ak potrebujete vytvoriť webovú stránku alebo mobilnú aplikáciu, tak firma Casperise Vám to urobí kvalitne a za rozumnú cenu. Jožko Prídavok - ďakujem.

SIEMENS Healthineers

Posledným partnerom konferencie CodeCon 2017 je firma SIEMENS Healthineers, ktorá sa zameriava na špičkové medicínske prístroje. Rovnako hľadajú šikovných ľudí do svojho tímu v Bratislave, Košiciach alebo v Žiline, viac informácií na stránke: www.siemens.sk/velki-ludia.

Informačné stánky

Odpovede na reakcie

Nehejtoval som Košice

Cez Facebook som komunikoval s vývojárom, ktorý sa ma pýtal, prečo som na konferencii hejtoval Košice. Nehejtoval som, len som poukazoval, že na východe je situácia horšia ako na západe. Celé sa to udialo na prednáške Dávida Grudla a Košice som spomínal kvôli tomu, aby sa tam Dávid Grudl presťahoval a aspoň takto znížil svoje náklady (pozn. Dávid Grudl žije v Prahe).

Angular 4, nebola celá prednáška:

Pár vývojárov sa sťažovalo, prečo som prerušil prednášku o Angular 4 v tom najlepšom. Bohužiaľ, nebolo viac času a prednáška už šla nad časový limit, ktorý mala stanovený a to som ešte chcel, aby Lukáš Fryc odpovedal na veľmi veľa otázok, ktoré boli položené cez Sli.do.

Záver

Ešte raz sa chcem poďakovať všetkým parternom, prednášajúcim, účastníkom a firmám v informačných stánkoch za účasť na CodeCon 2017, ďakujem. Teším sa na Vás na CodeCon 2018.

Twitter: https://twitter.com/codeconSK

Facebook: https://www.facebook.com/codecon/

Homepage: https://www.codecon.sk

Pár fotiek z konferencie

Ďalšie fotky budú postupne zverejnené na Fejsbúku CodeCon 2017.

Prvá fotka:

Začíname

Už je plnka:

Catering

Angular 4:

Angular 4: Lukáš Fryc z Exponea

Vue.js:

Vue.js

Konverzačný BOT v Node.js + Luis.AI:

BOT v Node.js

Slovensko.digital:

Slovensko.digital