Peter Širka
Peter Širka

Osobný blog programátora a IT nadšenca.

Total Avengers

Firma Total Avengers

Som veľmi rád, že môžem konečne predstaviť našu firmu Total Avengers, ktorá stojí za Total.js Platformou a jednou z najväčších IT konferencií na Slovensku - CodeCon.

Firma Total Avengers je niečo, čo sa rodilo veľmi dlho v myšlienkach. Byť one man show bolo veľmi ťažké a sám som už do ničoho nechcel ísť. Nechcel som skončiť ako úspešní vývojári, ktorí si založili IT firmy a potom prestali kódovať. Mňa kódovanie baví, je to môj život a v tomto duchu chcem pokračovať.

Nájdenie parťáka

Toto bola asi najťažšia vec za tie všetky roky. Nájsť človeka - parťáka je mega ťažká záležitosť (to je ako nájsť si ženu), hlavne ak hľadáte niekoho podobného ako ste vy a pritom nejde ani tak o vedomosti, ale o vlastnosti ako ctižiadostivosť, usilovnosť a chtíč robiť, pričom peniaze nie sú cieľ, ale iba prostriedok na dosiahnutie cieľa. Ako inak, mal som v živote veľké šťastie a zhodou náhod vyšlo všetko ako som si predstavoval - síce nečakane, ale predsa.

Mojim veľkým parťákom sa stal Tomáš Novák (CEO), s ktorým sa poznám vďaka Total.js asi už od roku 2015. Obidvaja sme si preskákali kadečím, ale Total.js framework nás skutočne spojil a toto bolo kľúčové obdobie pre našu spoločnú budúcnosť. Tomáš sa kvôli tomuto presťahoval z Berlína do Banskej Bystrice.

CEO: Tomáš Novák

Názov firmy Total Avengers vymyslela moja manželka ešte v lete v roku 2018 a myslela to len zo srandy. Ja som to zobral ako must have meno firmy, na čo mi povedala manželka, že som blázon. Podstatné bolo ešte prehovoriť Tomáša, ale to už išlo hladko. Vo februári 2019 sme len tak zo srandy hľadali priestory (Tomáš chcel strašne historické priestory) a hneď na prvý inzerát sme išli pozrieť nejakú staršiu budovu v centre mesta Banská Bystrica, a bola to láska na prvý pohľad - centrála Avengerov (ihneď som sa zaľúbil do priestorov). Historické priestory, veľké stropy, vzdušné miestnosti a síce iba 30 MB internet, ale bolo to na parádu. Nakúpili sme mega kvalitné veci a urobili sme si z toho druhý domov.

Peter ŠirkaVývoj Play zone Avengerice Play Zone

Fungovanie

Oficiálne firma začala fungovať niekedy od 1. marca 2019. Podarilo sa nám stiahnúť z komunity Total.js ďalšieho skvelého vývojára Denis Granec a potom pribudol ďalší skvelý vývojár Daniel.

Keďže Total Avengers nie je klasická firma, fungovanie sa financuje hlavne open-source-om a custom vývojom v Total.js Platforme. V roku 2019 sa nám podarilo získať financovanie skoro na celý rok z USA od firmy LabLynx, čo nám pomohlo naštartovať firmu. Firma má momentálne 5 zamestnancov.

Totálna výkonnosť

Ak mám bilancovať minulý rok vo firme, tak sa nám podarilo urobiť neuveriteľný viac ako 18 aplikácií pre Total.js OpenPlatformu a nie jednoduchých (napr. mailový klient, TaskManager, Messenger, atď.) a mrte nových UI komponentov. Nerátam do toho ešte stovky zmien v Total.js Platforme a pár side projektov, však posúďte sami - nižšie uvádzam screenshot iba z môjho GitHubu:

GitHub

Jedno viem, že to čo sme my stihli za rok, tak to by vo väčšine IT firiem nedokázali - či už po technickej stránke alebo po finančnej. Dali sme to na parádu a tento rok posunieme pomyselnú latku zase o niečo vyššie. Najväčšia hodnota firmy je v ľuďoch a u nás to platí dvojnásobne - naša práca je naše hobby a tak to musí ostať.

Tento rok bude pre nás zlomový, pretože dokončujeme cloudové služby pre celú Total.js Platformu a to vďaka Tomášovým zázračným kódom a pomoci od Fera Volára. Do nášho portfólia už čoskoro pribudne:

  • Total.js Rapid Cloud Development
  • High performance Total.js server-less architektúra pre spracovanie tisícky requestov za sekundu
  • Aplikácie v cloude ako napr. Total.js Flow, Total.js CMS, atď.
  • Code review priamo z Cloud developmentu
  • Chat support priamo z Cloud developmentu
  • HelpDesk systém
  • Payment systém

Pripravovaný cloud:

Pripravovaný cloud

Toľko máme plánov, že od nudy nezomrieme najbližšie 3 roky. Osobne ma najviac teší, že používame 80% "čisto našich vlastných" open-source technológií, či už na server-side alebo client-side. Stojím si za tým, že Total.js Platforma je bezkonkurečná JavaScriptová platforma, ktorá ponúka komplexné knižnice pre (server-side/client-side), hotové Node.js aplikácie a skvelé vývojové nástroje, i hotové UI komponenty pre vývoj rôznych druhov webových aplikácií. S Total.js Platformou kazíme všade normy a mrzí ma, že na Slovensku našu platformu používa iba pár firiem a pritom tu majú všetko zadarmo s brutálnym vývojom, s brutálnym supportom a s množstvom zdrojov.

Celkovo máme v databáze registrovaných viac ako 20 000 vývojárov z celého sveta. Čo je podstatné, tak Total.js Platforma - jej súčasti sú použité skoro v každej krajine na svete, kde je internet. Nižšie uvádzam mapu z nášho CDN (je to traffic iba z jedného dňa):

Mapa

Ak pôjdete okolo nás - mesta Banská Bystrica, tak nás určite navštívte. Máme kvalitnú Tesco kávu a hlavne skvelé technológie s ukážkami, určite budete odchádzať s chrobákom v hlave. Radi privítame každého z IT biznisu. Ak Vás zaujala Total.js Platforma, tak tu je jediné kontaktno-informačné centrum na svete:

Kde nás nájdete?


A navštívte náš web: https://www.totalavengers.com